Höjdpunkter del 2

Ett fint ställe som jag också besökte två gånger i sommar är Hägnan, i Gammelstan. En gång efter ett av väldigt få loppisbesök i sommar, jo ni läste rätt...loppis har inte lockat mig på ett tag nu.
Goda mackor och gott fika har de och mysigt med den gamla miljön runtomkring.
Andra gången följde jag min syster och hennes barnbarn på utflykt. Det blev också en härlig dag med flera nya upplevelser både för stora och små.
Vi åkte häst och vagn runt området....
...och hälsade på getter och en häst.
Jag har aldrig förnärmat en häst förut, men nu gjorde jag det med besked. När jag sa att "den" var liten nu, (barnen tyckte "den" var stor) så började hästen slänga med huvudet och gnägga och "den" växte och blev enorm. Vilket moment! Inte visste jag att jag kunde prata med hästar...
 
Numera kan jag också lägga Langosfantast till mitt CV. Ibland råkar man vara på rätt plats vid rätt tidpunkt och komma mitt I tillverkningen. 
Syrrans mågämne stod för brödtillverkningen. Det var bara hur gott som helst. Mums! Det ska definitivt göras här hemma vid tillfälle.
 
Spontana besök gillas även åt andra hållet. Man tar det liksom som det kommer och ibland kan det sluta med ett bad ( till ljudet av en mutterdragare, men ändå...)
Supergoda alkoholfria Gindrinkar( fråga mig inte hur det går till) med bauta-isbollar. Jag är så dålig på att komma ihåg att göra is överhuvudtaget, men nu så fanns deluxe-varianten t o m.
Mellan mutterknackningarna avhandlades hela sommarens händelser(jag lyssnade mest 🤣), så det blev nästan simhud mellan tårna innan vi var klara.  Och alla historier gjorde mig så glad och varm i hjärtat. Vattnet däremot hann bli kallt!
 
Innan detta oväntade besök hade jag varit på växtbingo med en annan kompis.
 
Hör och häpna! Jag kom hem med två vinster. En potatisblomma och en Klematis.
 
Det var en dag inte bara med guldkant, utan guld rakt igenom.
 
Och där tog orken slut så det får helt enkelt bli en del 3 också. Jag har börjat hosta mer tack vare hostmedicinen, vilket ju låter motsägande, men slemmet ska ju ut och inte samlas på insidan.
Hoppas, hoppas på en bättre vecka🙏