Musik, mat och mys

Gräsänklingshelgen går mot sitt slut. Ikväll, kanske natt, rullar mina älsklingar in på gården igen, efter en långhelg på rally-VM i Finland. Kvällen innan de for var jag och mannen och lyssnade på Jill Johnson på Havsbadet. Första gången vi var på nåt arrangemang på stranden, så det var mysigt.
 
 
Ljudet hade kunnat vara bättre och vi insåg att vi inte riktigt gillar samma som Jill numera. Det blev liksom lite sammalika de flesta låtarna. Förutom då några enstaka gamla godingar som Open your heart , Desperado och Doug Seagers låt. Där blev det feeling😊 Mysigt ändå med omgivningen och möjligheten att sitta ner på medhavda stolar.
Förbandet Halm från Umeå var riktigt duktiga också.
 
 
Som tur var så satt vi inte på våra stolar hela tiden. Mannen upptäckte på PT(e-tidningen) att våra stolar var med på bild🤣 Så skönt att jag inte hamnade i tidningen!
 
Stolarna gjorde sig bra i alla fall😉
 
Jag har verkligen inte mått dåligt här hemma. I torsdags var jag med mamma på utflykt. 
 
 
Vi åt mat på Bea's rökeri i Jävre och tog kaffet på Kvarncafeet. Två flugor i samma smäll! Jag har länge velat besöka de ställena och jag åker gärna tillbaka till båda. Sååå mysigt! På caféet fanns även en liten butik med en massa fina saker. 
En sväng på graven på hemvägen blev det också. Lite uppfräschning krävdes efter denna heta sommarmånad.
På fredagen lyckades jag klara mig från att lämna hemmet. Jag mös på den soliga altanen, till hälften under parasoll, med Sommarprat, korsord och läsning. Lunchen blev en sallad med rökt regnbåge, som vi köpte i Jävre.
 
 
På kvällen visade det sig bli brygginvigning. Alla var ju inte hemma tyvärr, men vi får ta en andra "sittning" framöver.
 
 
Det blev en magisk kväll i goda grannars sällskap. När en av grannarna(självaste bryggbyggaren) gick och hämtade nåt, satte sig Pumin och väntade😂
 
 
Någon blodmåne fick vi aldrig se skymten av men vackert var det.
 
 
Barnbarnet & Co kom hem i helgen. Träffades först på födelsedagsfika på Lillbo och sedan följde de med hit och vi åt tillsammans. Avslutade med ett numera traditionellt bad i havet. Jag har tappat räkningen på hur många gånger jag badat i år. Det är då fler än på alla tidigare år sammanlagt! Vilken sommar!
 
( tänker också på alla dem som drabbats av bränderna, samt bönderna,  som såklart inte har möjlighet att se positivt på sommarens sol och värme. Usch, så tragiskt! Men det hjälper ju inte att jag sitter inne och sympatiserar med dem tyvärr, så jag fortsätter att göra saker som jag mår bra av i värmen som vi så sällan får uppleva. Önskar ju bara att det fanns ett "lagom" även inom väder och vind, så att all kunde få det de behöver. Men livet är gode orättvist har jag upptäckt med åren! Det är bara att göra det bästa av det man har just nu❤
 

Halleluja

Idag kom det välbehövliga regnet.
 
 
Under dagen småduggade det bara lite lätt, men när vi kom hem från Roknäsloppisen, så öppnade sig himlen. Det är längesedan jag har varit så glad åt en sådan skur. Sonen hade klippt gräset medan jag var borta och jag hann bli lite orolig att det kanske inte skulle komma desto mer. Men det gjorde det! Med dunder och brak dessutom. När vi kollade regnmätaren senare hade det kommit 16mm. Jag blev så tung i huvudet, så jag gick och lade mig och sov några timmar. 
Loppisen blev billig för min del. En inredningsbok för en tjuga blev enda köpet. Däremot så fick jag en födelsedagspresent i förväg.
 
 
Med blommor i blir den superläcker i trädgården. Jag är så glad att den fick följa med hem till mig.
Igår var vi också på en loppisrunda. 
 
 
Jag har velat ha en sån här gammal registreringsskylt länge och på det här stället hade de flera stycken. 
 
Igår fick jag så äntligen upp myggnätet till dagbädden.
 
 
Jag har inte testat fullt ut än, men jag tror det kan funka. 
 
Det tar sig i krukor och salladsodlingar. Jag upptäckte häromdagen att rosen, som jag plockade från komposthögen, nu har minst fyra knoppar.
 
 
Snacka om återbruk😊
Spenaten är på G👍
 
 
Jag plockade faktiskt några blad till salladen ikväll.
 
Häromdagen planterade jag en Felicia i den nya (gamla) hinken.
 
 
Nu kan det fortsätta vara sol och varmt, så vi kan gå ner och bada ännu fler gånger ( ser ju faktiskt bryggan på första bilden i blogginlägget), fara på mysiga uteserveringar och ta powernaps utan mygg och andra flygande störande varelser. 
Sommar, sommar, sommar🌻

O'boy!

Vilket vackert väder! Idag har jag badat tillsammans med barnbarnet & Co och det var superhärligt!
 
 
 
Grannen byggde gemensam brygga åt oss, som blev klar i höstas. Vilket lyft det blev! Ungdomarna älskar att hoppa i från bryggan. Jag avvaktar tills vi har badstege att kliva ner från.
 
 
 
Det är verkligen priviligerat att ha en liten strand inpå knuten😊
Förutom bad bjöd helgen på en hel del annat mysigt. Loppisbesök både lördag och söndag. Lördag tillsammans med båda mina systrar och en kompis. 
 
 
 
Den gröna lyktan matchar min gamla gröna dörr, som jag har i trädgården.
Galonjacka för gumman att växa i, flugfälla, som jag velat ha länge men inte hittat nånstans och trälåda för t.ex flaskor är ett axplock av fynden.
Söndagens tripp till Westernfarms bakluckeloppis genererade i några fler roliga grejer.
 
 
 
Det behövs mer förvaring till barbarnets virkade fika, så lite DIY på denna byggsats blir ju perfekt till nya rummet. I september flyttar de i hus.
 
Lördagkväll tillbringade vi med god mat och dryck och musikunderhållning på Ralph Lundsten-gården.
 
 
 
 
Super mysigt! Avslutade med Buick-ragg i LULEÅ.
 
 
Igår firade vi en 1-åring i efterskott.
 
 
 På kvällen var jag på sommarens första bilbingo för egen del. Nära vinst flera gånger, men icke sa Nicke! Dottern vann en stor vas på en lott. Det var allt! Däremot är jag allvarligt oroad över hur mycket själviska människor det finns på denna jord numera. Jag tycker att det bara blir värre och värre.... Bilen framför oss plus bilen bredvid den(ett sällskap) började dricka kaffe bakom bilen sin, när bingon var slut. Bilen bredvid stod tom. Så vi kom ingenstans. När jag bad de framför köra fram ett par meter,så att vi skulle komma förbi, och slippa vänta tills de druckit kaffe så blev de skitsura och vägrade!!!  Och en annan försöker hela tiden att ta hänsyn till andra och flytta om man är ivägen etc. Jag skulle aldrig drömma om att ställa mig och dricka kaffe när jag har en massa bilar bakom som vill komma ut från en parkering. Åk nån annanstans och drick kaffet innan ni skiljs åt!!! Sånt där retar mig..... Men är ju inte så mycket att göra åt tyvärr. Funderar bara vad det är som gör att hänsyn, solidaritet och empati inte är självklart längre. Jag, jag, jag.....är det som gäller.
Jaja, vi har i alla fall tur med vädret😉
Sommartider, Hej, Hej, Sommartider 🎶
( musiken från i lördags har satt sig på hjärnan)