Mysfaktorhöjning

Jag har äntligen målat klart matrummet! Vilken lycka! Advent blev min motivation. Faktum är att jag aldrig börjat pynta så här tidigt förut. För flera dagar sedan åkte stakarna fram. Två av dem skulle jag måla, så tack vare det, drog det igång.
 
 
Även här blev rött grått. Jag är inte klar med dekoren än, men det får bli när det blir. Det funkar så här också. 
Tillsammans med mannen har jag redan sett flera julfilmer på Netflix. Supermysigt! Jag tycker om den här tiden på året.
 
Jag har också pysslat med barnbarnet och hennes mamma. Rusta har helt fantastiska pysselkit för mindre barn.
 
 
 Allt är förberett och dekoren är självhäftande. Det lär bli ett och annat pyssel för både stora och små framöver.
Virknålen har fått fräscha batterier också, efter en kraftlös höst. Bl.a så har den fått ihop alla delar till en flodhäst, som jag gav bort i doppresent tidigare i höst. Ja, alltså jag gav bara en bild på en flodhäst och så fick de välja färg själva, men det kanske ni fattade...
 
 
Kör lite parallella projekt som vanligt. Humör och miljö avgör. Rutorna är perfekt "tamedsigaktivitet". Väntan på sjukhus t.ex går så mycket bättre med nånting i händerna. På tal om sjukhus, så fick jag tid för lungröntgen...... den 27 december! Tur att jag ska vara hemmavid....
 
Idag har jag och dottern varit med "mormor" på graven och lämnat en kruka med grön ljung. Även det var "Äntligen"! Men nu är det gjort. Sedan gjorde vi lite affärer och tog en lunch på Coffee House. Förstås!
 
 
Jag är så fascinerad av alla deras lampor och annan dekor. Mysfaktorn är hög!
 
Ett nytt batteriljus till lyktan höjde mysfaktorn här hemma. Riktigt verklighetstroget med fladdrande låga.
 
 
Vilket ju inte syns på bild förstås....
 
Tidigare i veckan fick jag mysa med en liten goding. Endast en månad gammal och så gosig att ha på bröstet. 
 
 
Vi prickade in rätt tillfälle, så nöjd som hon var- så länge! Tre timmar gick i ett nafs! Vi hann surra en hel del.....Long time, no see😉 även med detta gänget. Jag får och vill jobba på relationer framöver. Den här hösten har verkligen varit fattig på umgänge, vilket är fullt förståeligt med tanke på vad livet erbjudit, i både positiv och negativ mening. Allt får ha sin tid helt enkelt.
Redan på söndag ser jag framemot att få tillbringa kvalitetstid med en kompis. Loppis står högst på listan, men tror vi kan ramla in på andra mysiga ställen också. Om vi orkar😉 En utflykt i juletid på annan ort. Det blir mysigt det❤
 
 
 

Välbehövliga insatser

Just nu har jag inte så mycket att skriva om. Jag har äntligen fått penicillin för luftvägsbakterierna. Riktigt stora rackare är det och ska tas i tio dagar. 
 
(Alvedon till vänster)
 
Det är bara hålla tummar och tår för att det ska hjälpa den här gången. Efter fyra veckor ska jag dessutom på lungröntgen, eftersom jag har varit sjuk så länge. Det känns bra att få kolla upp.
Under de här veckorna har jag passat på att läsa massor.
 
 
Efter sju deckare av Sofi Sarenholt har jag nu gått över till feelgood och romantik. Jag gillar denna författare jättemycket också. Marita Conlon McKenna heter hon.
 
I "huset" går det framåt. Köket tapetseras idag och sedan är det nog bara lister, socklar etc kvar där. Plus lite specialbyggen. Imorgon läggs klinker och golvvärme i hallen. Även tvättstugan är nu redo för inredning, så det har jobbats på flera håll. Det kanske till och med är pyntat till jul😊
Här hemma förbereder vi oss också för julen. Igår frostade vi av den ena frysen och idag håller vi på med den andra. Inte en dag för tidigt kan jag säga! Jul eller inte jul, det var nödvändigt i allra högsta grad. Men väldigt skönt att ha gjort plats inför ev. brödbak eller annat.
Bara jag nu får tillbaka mer ork, så blir det att ta itu med målning av andra halvan av matrummet. Jag vill ju gärna göra adventfint, så det börjar brinna lite lätt i knutarna🤔
 
 
 

Bättre sent....

.... än aldrig! Igår skickade dottern en bild som lagts ut 4 min tidigare, om att de skänkte bort resterande ljung på Växtgården. Jag befann mig redan på området och åkte dit direkt. Jag hade bara unnat mig tre ljung tidigare i höst, så jag uppskattade verkligen att kunna pynta mer och med lite olika sorter. Idag var jag ute en stund och piffade.
 
På altanen kompletterade jag med grön ljung.
 
 
Vid grillplatsen, på "barbordet", var det kul att få göra lite fint också.
Sist men inte minst behövde vaktmästaren få lite uppmuntran ( det är nog jag som uppskattar det mest😂)
 
 
Några stycken kommer jag att åka med på pappas grav. I höst det inte blivit lite si och så med gravpiffet också. Vi har fått dit lyktor, men inget mer. Som min syster sa:
"Han bryr sig inte om det. Han vet ju vad vi gör och hur mycket som har varit i höst". Det tror jag också.... att han har koll på oss alla. Barn. barnbarn, barnbarnsbarn, av vilka han inte fick träffa så många medan han levde, tittar han nog till ofta. 
 
Men om jag har tur, att snön håller sig borta nån dag till, så ska jag dit och göra fint också. Det känns som att jag fick en andra chans när jag ramlade över gratisväxter så här i grevens tid😉 Lite sticker förhoppningsvis upp även sen snön har kommit. Vi behöver INTE lika mycket snö som i fjol. 
Lagom räcker....