Mellandag nr 2

Nu när julkalendern är avslutad fortsätter jag av bara farten :-) Idag har vi vågat oss ut på en prommis. Det var bitvis halkigt, men gick rätt så bra. På fjärden är det spegelblankt och tre stycken tappra skridskoåkare gled runt långt därute. Det ser så mysigt ut, men jag som rädd för isarna och urusel skridskoåkare, nöjer mig med att titta på.
 
 
Ytterligare ett kul pyssel gjort av gamla notblad. Superenkelt och riktigt dekorativt, tycker jag.
 
 
En ny tomte till samlingen fick jag också i julklapp. Någon som har uppmärksammat vilka tomtar jag gillar ♥
 
 
Mycket sport blir det idag. Storslalom, hockey med småkronorna och SHL. Luleå-matchen visas på vår kanal dessutom. Dagen och kvällen är räddad.
 
Jag har också lånat ett pussel och fått några gamla veckotidningar, så nu har jag sysselsättning. Jag har redan börjat lösa lite korsord. Det var länge sedan sist. 
Känner mig lite nedstämd. Tänker på vänner som har det tufft på olika sätt just nu och får nästan lite dåligt samvete för att jag som har det så bra känner mig så låg. Detta visar sig i en hel del beslutsångest inför kommande helger och har väl en del att göra med att jag vill att alla ska vara nöjda. Tillbaka i fällan för tillfället. Jag ska känna efter vad jag vill och behöver också. Jag lovar!
 

Mellandag nr 1

Lyxade till det lite med en kaffedrink, med en Baileyschoklad-kula (julklapp ;-) ) i och grädde. En lugn hemmakväll, med rester till middag står på agendan. Igår var dottern med pojkvän här och åt trerättersmiddag. Till förrätt gjorde jag krustader med rensteksröra och varmrätten bestod av Grekisk pyttipanna (Ryttiranna hos oss) med vitlöksröra. Till efterrätt blev det polkaglass och salta karameller-glass med noblesse och rullrån. Det var mysigt♥
Jag har varit och spanat lite på eventuella inköp för ett presentkort jag fick i julklapp, men än så länge är allt kvar. Jag tror det kan bli kul att införskaffa något nytt när jag tar bort julen, så jag har inte så bråttom. 
Många fina och användbara saker fick jag (och vi) i julklapp. En del personliga som lite smink, en gullig pryllåda, fina receptböcker med register, biobiljett, extern hårddisk och flera andra jättefina saker. Och så några praktiska saker till hemmet som kommer att göra matlagningen oerhört mycket roligare. En stor gjutjärnsgryta med glaslock och supervassa knivar. Jag har redan lyckats skära mig litegrann...
 
Den nya kransen pryder numera ytterdörren....
 
 
... och den gamla fick bli manschett på utebordet.
 
 
Gravljusen används flitigt denna årstiden och några piffades upp lite extra med servetter och decoupage-lim före jul.
 
 
Det ska jag göra fler gånger. Lite roligare, tycker jag!
 
Inomhus pryder numera en äkta amaryllis "julbordet". En av julaftonsgåvorna.
 
 
Nötterna lär inte gå åt i första taget, men de är vackra och juliga att se på.
 
Nu ska jag koncentrera mig på "På spåret". Vi hörs!
 
 
 
 
 

Nu backar vi bandet....

20 december
 
 
Den här dagen fyndade jag en ny burk till julens godsaker. 
(kort och koncist...)
 
21 december
 
Vad är det för en dag? Nä,det är ingen vanlig dag, för det är Pumins födelsedag. Hurra, hurra, hurra!!!
 
 
Matte fixade paket och lillmatte gjorde "tårta" 
till 5-åringen.
 
 
Äntligen fick hon sin efterlängtade boomerball! Det blev livat ute i snön sedan, men då var kameran inte på hugget. Eller rättare sagt den som skulle hålla i den var inte på hugget...
 
21 december
 
Invigning av nya klippbordet. Julansning av pumi var ytterst välbehövligt.
 
 
Helt klart värt 50 riksdaler!
 
Tanken var att vi skulle åka till Råneå idag och hälsa på och leverera dörrkransar, men väl på väg så insåg vi att det både var dimma och isade på framrutan hela tiden, Så vi ändrade på planerna helt enkelt, Stannade till hos andra goda vänner lite närmare och insåg att beslutet var helt rätt. Forutom att vädret var gräsligt, så drabbades vi av en oerhörd trötthet och höll bokstavligen på att somna där vi satt.
 
Däremot så kom krafterna tillbaka senare och det blev en till laddning av mjukkakor. Tradition i vår familj!
 
 
En smakbit blev det också! Mums!
 
23 december
 
Dagen ägnades åt besök på gravarna tillsammans med mamma. 
 
 
Pappas grav <3
 
 
Ivars grav <3
 
Lite andra ärenden på stan slutade med inköp av klänning! JAG- KLÄNNING? Och jag trivdes i den som fisken i vattnet på julafton. Man kan väl ändra sig.... ;-)
 
Sedan blev det uppesittarkväll med Bingolotto och hela familjen samlad :-) Dottern vann en nyårslott och goda vännerna som var förbi idag vann resa för 25000kr!!! Grattis igen!!!
 
24 december
 
Morgonklappar från mormor och oss är också en tradition hos oss. "Barnen" fick bl. a en påse med ingredienser till en extragod chikladkopp.
 
 
Uppskattat av en del i alla fall, så det blev god frukost med tekaka, köttbullar och rödbetssallad också.
 
Senare samlades stora delar av släkten en stund i alla fall. Julklappsleken ....
 
 
....och julfika ägnade vi oss åt. Många sorter blev det :-) Fast jag bara bakat två sorter själv - Falsk potatisbakelse och dumle- och noblessekakor. Syrran kom med wienerbröd, mamma med fyllda flarn och chokladbiskvier, svärmor med saffransbullar och rullrån. Och dottern och pojkvän hade gjort knäck ock rocky road. Så VRÅLFIKA var bara förnamnet!
 
Efter Kalle och julbord var vi en reducerad skara. Julklappsöppnandet gick lugnt till. Oj, så mycket fina saker! Saknade dottern, som för första gången var på annan plats, men annars hade vi det jättebra.
 
En God Jul har jag verkligen haft! 
 
Och NU är jag ikapp :-D YES!!!!!