Up and down and forward

Helg igen! Försöker att se det som att det går framåt, i stället för att det går runt, runt... Imorgon firar vi mannen, som egentligen fyller år på måndag och imorgon är det dessutom vår bröllopsdag. Så på en stund tar jag på mig bagarmössan och börjar fixa lite. Dottern levererar "mormor" när hon slutar jobba idag.
I övrigt har det varit många må-bra-tillfällen under veckan. Våffellunch hos arbetskompisen - i år också ;-)- Solrummet med vän och syster, bastu två kvällar i rad och Yoga igår. Roligt att syrran ville följa och prova! Mycket avkoppling med andra ord och möten med härliga människor både här och där. Härligt!
 
Men livet är ju inte bara det ena... ibland händer saker som ruskar om och skapar oro, men också påminner oss om att uppskatta nuet. Svärfar skrämde oss rejält en dag och behövde ambulanstransport och en natts observation på lassa. Allt är bra nu. Antagligen var det ansträngningen av att bära upp tunga kartonger uppför trapporna till lägenheten som ställde till det. Tur att vi var där (ja, han hade ju ringt efter oss, men inte sagt nåt om det, bara frågat om hjälp med ihopskruvande av möbler...må ju säga att han ändå är lite dumsmart)!
 
 
Pumin fick i alla fall flera tillfällen att ligga på favvomattan hos "fammo och faffa". Jag tycker också jättemycket om den! Vill ha en sån jag å....
 
Bläckisarna är redo för avfärd.
 
 
 
Hoppas bara att de tas emot fortfarande.
 
 
Jag har redan fått blommor av mannen :-) En liten rolig upptäckt under gårdagens middagsförberedelser står fortfarande kvar och pekar finger... Middagen var för övrigt kanongod. Rostbiff gjord på en tjur från Pålmark, 1 mil bort. Närproducerad!
MUMSIGT VÄRRE!
 
 
 
 
 

På hal is

Då blev det måndag ... igen! En dag sol och blåst och en dag snö under helgen har resulterat i grym halka. Än en gång tackar jag den som uppfann broddarna! Tack vare dem, och lite jävlar anamma, så har jag gått rundan både lördag, söndag och idag. Heja mig! Två av dagarna med stavar dessutom.
Jag och pumin försökte oss på en sol och kaffestund i snöhögen en av dagarna, men det blåste kallt, så det fick vara.
 
 
Jag har snabbfixat en mobil åt min dotter som skulle och hälsa på en liten nyfödd. Allt färdigt är ju på bibblan, så det fick bli väldigt enkelt utifrån en liten pingvin, som var lite halvfärdig.
 
 
Ungdomarna har hälsat på under helgen och igår hade vi hockeyfrämmande av både vår dotter, min kompis och Pumins kompis. Jättetrevligt, men vårt lag är också de ute på hal is eftersom det nu kommer att avgöras i en sjunde och avgörande match - på bortaplan! Alltså jag blev tokfärdig av att se matchen. Luften gick ur. Imorgon är det vinna eller försvinna. 
 
Så idag har jag laddat upp med junta på eftermiddagen. Jag nålfiltade ett par ägg väldigt mycket på måfå. Ganska så avkopplande sysselsättning under samtalets gång. På väg hem hämtade jag ut paket från Panduro. Som alltid kommer sms- aviseringen när jag precis kommer fram till juntan, så de andra får vara nyfikna ett tag till. Den här gången rymdes paketet i bilen ;-) 
 
En juntavän har löst min vaddbrist, när hon besökte IKEA häromdagen. Har upptäckt att deras 9-kronors kuddar är perfekta att använda till att fylla mina virkade alster. Så nu ska jag ta tag i att färdigställa bläckfiskarna och skicka dem till sina blivande ägare.
 
Simma lugnt!
 
 
 

Olika och lika

Idag hyllar vi olika på olika sätt. Många var vi som hade olika sockar på fötterna på fredagsyogan. Hemma hittade jag mannen vid spisen iförd tossar- olika förstås.
 
 
På yogan fick jag låna svetsglas av tjejen bredvid mig, och kolla på solförmörkelsen. Jättehäftigt! Vilken vecka!
Jag fick mig också ett gott skratt, när jag pratade med en som jag inte träffat på länge. Hon berättade om en kommentar som vår dotter, då 4 år, gav henne när hon kom gående på kryckor. "Men .....! Har du blivit gammal?" Och sättet hon hade sagt det på.... obetalbart :-)
 
Igår kväll fick jag "Årets bild" (i a f i min värld) skickad via mailen.
 
 
Visst är det häftigt!!! Jag kan fortfarande inte släppa det. Färgstarkt...
 
... kontra grått!
 
De här gillar visst att titta lika :-)
 
 
 
De fick sin stund tidigare under kvällen. Under fotosessionen fick de vackert stanna inne. Undrar hur det hade sett ut om en pumi hade sprungit förbi i bilden under slutartiden på 25-30 sekunder??? Ser förresten att min kompis var bättre på att stå stilla. Vi såg säkert ganska roliga ut :-)
 
 
Ikväll ser det ut som de flesta andra kvällar. Ljus i vårt hus. Nu pågår ännu en slutspelshockeymatch. Kanske den sista i denna omgång. Hoppas!
Imorgon får jag se vad jag hittar på. Mitt A-lag åker på isracing över dan, så jag och pumin får egentid. Hoppas på sol!
 
Nu blev det mål för vårt lag. Härligt!
På återhörande ;-)
 
PS. Shit, nu blev det ett baklängesmål också!!! DS