Annorlunda utsikt

Här har det börjat hända grejer. Vi har i princip inte sett skogen för alla träden, men nu pågår gallring för fullt.
 
 
 
 
Ni som har sett vår baksida ser skillnaden, eller hur?  Väggen är borta. Mer sol och mindre djur är vad vi hoppas på. Och mer bär förstås.
 
Igår fick jag veta att Veckoloppan ska stänga. Sista veckan som den är öppen. Jättetrist! Vår tisdagstradition försvinner. Fyndade i alla fall några fina saker så här på sluttampen.
 
 
Kokboksställ som jag invigde i förmiddags när jag för ovanlighetens skull slängde ihop en sockerkaka. Insåg att det var superpraktiskt att kunna ha receptboken framför ögonen utan att den är i vägen på bänken. Och jag gillade stilen också.
 
 
 
Kruka, som tills vidare i alla fall får nöja sig med denna låtsasväxt, och en glasvas till rosorna som jag nyligt fick av min mamma. Upptäcker att jag köpt många glasgrejer på sista tiden. Ett tag kom jag bara hem med zink. Jättenöjd är jag hursomhelst med min sista affär på den här affären :-)
Nu har vi möjlighet att skapa nya traditioner och förnya oss litegrann. Som ordspråket säger:" När en dörr stängs öppnas en annan".
 
Motivationen till sockerkaksbaket var ett väntat besök ♥ En liten gotjej på två år och hennes nästan lika gulliga föräldrar :-) De gjorde min dag, och jag hoppas så innerligt att studsmattan som hade gjort sitt för våra stora barn, kommer att roa och glädja två små barn i fortsättningen. Håller tummarna för att det funkar....
 
Vi fick i vår tur en grill av en annan vän. Den behövde lite omsorg och efter att mannen tagit hand om insidan så laserade jag utsidan. Som ny! Förhoppningsvis.....återstår att se när vi testar den första gången ;-) Efter laserandet for jag på en inspirationsvända på ortens två plantförsäljningsställen. Planerar inför fredagens årliga inköpsrunda av sommarblommor. Njuter bara av att gå och titta på vad som finns, lukta på kryddor och planera kommande planteringar. Helgen är räddad helt klart :-)
 
 
 
 

Mors dag

Grattis alla mammor på vår dag :-) Jag blev ihågkommen av mina barn redan igår, eftersom Dottern åkte till Turkiet nu på morgonen och Sonen och Mannen redan åkt iväg på biltävling. Jag får en helt egen dag att ägna åt mig själv och MIN mamma :-) Jag ska snart möta upp med min syster och så hittar vi på någonting tillsammans alla tre. Får se vad det blir....
 
 
 
Den här fina plåtskylten fick jag. Tack, mina älskade barn! Att drömma är viktigt och riktigt roligt :-) Det vet jag att ni vet att jag tycker. Passar mig perfekt♥
 
Loppisen igår var hur kul som helst. Jättekul att stå bredvid vänner, som dessutom hållit en ypperlig plats åt mig som kom en stund senare. Många trevliga människor som handlade och vänner som kom förbi och sa hej. Själv var jag inte på humör för att leta egna fynd. Gick en snabbrunda, men hade svårt att fokusera och hitta inspiration, så jag la ner den delen. Sparar det till kommande lördagar när jag inte säljer själv. Det enda inköpet blev en glasburk för 10 kronor, som jag blev kär i.
 
 
Jättesöt, tycker jag!
Nu ska jag ringa syrran och bestämma dagens innehåll. Kanske blir det en sväng på loppis ;-)
Man vet ju aldrig......

Inspiration i massor

Efter en förmiddag i sängen, på grund av en sömnlös värknatt, så fick jag ny energi. Tomat- och chiliplantor fick komma ut i solen och tvätten likaså. Och jag också för den delen ;-)
Tillsammans med mannen gjorde vi i ordning ett experiment som vi läst om någonstans. En myggfångare av en petflaska. Vätskan består av vatten, farinsocker och jäst. Värt att prova, med tanke på att jag är så känslig för myggorna. Och billigt är det dessutom.
 
 
 
Blev erbjuden att köpa en gasoldriven myggdödare för 4500kr, men för oss är den summan inte aktuell, trots att det ska vara ett bra pris. Vi får helt enkelt göra det vi kan med det vi har just nu :-) Och hoppas att vårt miljövänliga bygge lockar många blodsugare. Och så finns det allergitabletter!
 
Hämtade sedan början till mitt framtida växthus. Vänner, som har bytt fönster i höstas, har skänkt några av sina gamla fönster till oss. Jag har ingen aning om när det blir aktuellt att börja bygga, men att ha börjat samla material, gör att jag känner hopp ochh enorm glädje. Det känns verkligt, möjligt och oerhört inspirerande!
 
Tack snälla L&M! Här ska planeras och drömmas och sökas efter fiffiga lösningar, så får vi se om det blir byggstart förhoppningsvis nästa sommar. Jag håller tummarna!
 
Förberedelser för loppisen gick mycket bra att göra ute i solen. Mycket roligare än att städa toaletten, som jag hade planerat. Även om det var välbehövligt med städning, så är jag glad att jag prioriterade utevistelse.
 
 
Gått igenom lådor och prismärkt, så att det ska gå smidigt att bara plocka fram. Jag vet hur stressad jag blir när folk kommer fram och nästan vill gräva i lådorna innan man har klivit ur bilen, så jag väljer att vara förberedd till tänderna. Och njöt under tiden gjorde jag också....
 
Ännu mera inspiration.....
 
 
...min nummerlapp till Vårruset har kommit :-) Inte för att jag ska rusa, men jag kommer att delta. Och det känns stort!