Weekend i norr

Ja, då har vi varit till Kiruna igen. Sonen bokade biljett till Sabatonkonsert när vi var upp på nyårsafton, så vi liftade med honom och fick umgås lite mer. 
Den här gången var jag faktiskt in till nya stan. Jag och syrran gick igenom ( bokstavligt talat) de tre gallerierna och sedan åkte vi hem till byn. En hade vrålont i höften och den andra i ryggen och så är vi ju inga stadsmänniskor nån av oss heller. Trots Snöfestival!
 
Det blev inte ens några foton av annat än frukosten under denna resan. Men mysigt hade vi i alla fall! Skrattade åt L,O.L, kollade skidor, Fångarna på fortet med syrrans barnbarn, som kom med sin mamma och lät Sabatongänget härja fritt.
 
Ja, jag stickade klart skaften på sockarna jag började med på juntan i onsdags också. 
 
Det blev en garntripp till Boden förra veckan med en kompis.
 
 
Äntligen! Nästan hela hösten blev ju förstörd av sjukdomar hit och dit, men nu fick vi till det. Tänker att jag som aldrig gillat att sticka sockar kanske kan få till det om jag lär mig  sticka på rundsticka. Dottern har beställt virkade pannband, så de andra nystanen är till de.
 
 
En fika/lunch hör ju såklart till när man är på vift. Och PMU när man är i Boden. 
 
Dagen före avresa hade jag och mamma frissatid. Efteråt tog vi en fika på ett för oss nytt fik. 
 
 
Dit går jag gärna fler gånger. Helt missat att det ens finns ett fik där. Kul!
 
Så jag hade ju som fyllt min kvot av stads- och fikabesök redan innan Kiruna. Inte för att det hade spelat någon roll, för i Kiruna är syrrans place centrum för oss. Det är sällan vi lämnar lugnet och myset där. Ett paradis 2,5 mil utanför stan vid älv och fjäll är vad det är!