Utflykter och mys hemmavid

Vilken dag jag har haft😎 Jag började med att sova till 10, efter att ha sovit bra hela natten. Tjoho!
 
 
Efter frukost på altanen och lite småfix kom min kompis, för att bada bubbel och mysa. Och mös det gjorde vi ordentligt. Först ett långt bad, sedan räkmacka och kaffe ute på altan.
Jag bestämde att jag skulle fortsätta avkopplingen resten av dagen och har sedan legat och läst i dagbädden.
Jag köpte flera pocketböcker på gårdagens loppis genom Roknäs, så jag har laddat upp för många och långa stunder i bädden.  
 
 
Några inköp blev det. Vissa tokbilliga! Som Hamam- handduken för 5kr, helt ny i förpackning. Jag testade vira in mig i den efter badet idag. Kanonskön👍
Jag tvekade länge på hänggrejen. Jag har en likadan sedan förut, förutom att denna har en lös del med veke, så att den går att tända med lampolja. Jag ångrar mig inte. Det blir fint med två likadana. Dock skippar jag nog oljan ett tag medan barnbarnen är små.
Jag köpte också ett renoveringsobjekt, som jag hoppas att mannen kan förbarma sig över så småningom. Ett trädgårdsrelaterat föremål som ännu inte fotograferats. Om det lyckas kommer bildbevis.
En påse bra garner blev det också.
 
 
Som tur var så hade jag hunnit hem från loppisen, när vi fick oväntat besök. Min kusin och hennes man från Jämtland överraskade oss ordentligt.  De var på genomresa och stannade bara på en fika, men det blev en riktigt trevlig fikastund. Det var längesedan sist! Det kan vara sommarens skräll🤣 Vi får välan se vad resten av sommaren bjuder på för överraskelser😉
 
Förra veckan hade vi främmande från Östergötland. De ställde sitt "vagnhus"(som barnbarnet säger) mittemot altanen och hade nära till servicehuset. Det blev några mysiga utflykter i närområdet under de dagarna.
En räkmacka på Jössgården i Sjulsmark blev första anhalten.
 
 
 
 
Sista bilden är från toan! Tro't eller ej😉
 
Det blev också en repris på räkmacka på Västra Kajen. Då fick vi även sällskap av barnbarnen med föräldrar.
 
 
Därefter drog vi till Jävre och fikade på Kvarncafeet.
 
 
En kväll var vi på allsång på Ale Kvarn. 
 
 
Det visade sig att våra gäster kände -"var släkt" -med ett par från byn och hade varit där förut en gång för några år sedan. Så det kan bli!!!
 
Snart är det vår tur att resa bort. Vi åker inte så långt som våra gäster, men huvudsaken är att vi får byta miljö och skämma bort oss några dagar. Det ska bli mysigt!