Skördetider

 
Så kul att plocka matnyttigt från min egen trädgård.  Spenaten, dillen och persiljan har vuxit som bara den. Och bären mognar eftersom. Det blir inte så mycket att lagra, mest njuta av i stunden. Däremot kom jag på att jag skulle prova göra dekorativa iskuber med citronmelissblad och smultron i. Känns som att det kan funka.
 
Jag har också varit och shoppat lite marksten, så att jag har nåt roligt att pyssla med när gubben och sonen åker på finska VM-rallyt imorgon och är borta hela helgen. Då blir det trädgårdspyssel, loppisar och annat smått och gott för min del. Bäst att passa på att njuta av sommaren medan den är här. Insidan av huset får bara konstgjord andning då och då och får vänta med mer omsorg till hösten.
 
Det blir dock lite omkastningar här hemma eftersom dottern ska gå skola i södra Sverige till hösten. Hon står i startgroparna för att tapetsera brorsans rum, så att hon kan bo där när hon kommer hem och hälsar på. Brorsan tar över hennes "frigga" och längtar förstås förtvivlat efter att få ett större rum. Det känns så konstigt att en flyttar och den andra flyttar ut. Liiite tomt kommer det att bli, men jag unnar dem båda två att gå vidare i livet (även om en bara flyttar inom tomtgränsen :-) ) och fortsätta utvecklas och få nya erfarenheter.
 
Förändringar ger nytändning och energi. Det blir nåt nytt för oss alla!