Mycket, mera, mest

Egentid kan man få på många ställen. Man får ta vara på alla stunder. Just nu sitter jag i cafeterian på sjukhuset och väntar på mannen. Han ska göra biopsi på prostatan. En 6-månaderskontroll för att hålla koll på om och hur prostatacancern utvecklar sig. Värdena har varit låga hela tiden, så vi hoppas att det här visar att det stämmer. 
Lite hjärngympa skingrar alltsom oftast tankarna.
 
Efter många om och men har svärmor hamnat på sjukhus också. Vi har hittat henne på golvet flera gånger och sett att nåt är fel, men hon har vägrat söka hjälp. Nu gick det inte längre och efter två ambulansbesök dagarna efter varandra, så var det bara att följa med. Det visar sig att hon har Hydrocefalus, för mycket vatten i hjärnan, som ger alla symtom som hon har. Dålig balans, framåtlutad hasande gång, inkontinens både här och där, demensliknande symptom etc. Tydligen ganska dold demenssjukdom eftersom kunskapen inte är så utbredd. Vi hade då aldrig hört talas om denna och därför skriver jag om det här, ifall det kan hjälpa någon att förstå tidigare än oss. Det går nämligen att operera om man upptäcker det i tid. Då sätter de in en shunt i hjärnan  så att vattnet tappas ut. Vi vet inte hur det blir än för svärmor, men med facit i hand så vet vi att hon har haft det länge, och då kan skadan redan vara skedd. Nu blir det i alla fall utredning för att se hur mycket och vad hon behöver hjälp med och om hon överhuvudtaget kommer att kunna bo kvar hemma. Jättetragiskt! Det som är skönt är att vi äntligen får den hjälp vi velat haft länge, men inte kommit vidare med, eftersom hon inte varit med på det själv. 
 
Från en dag till en annan kom första snön. Och det var inte bara några flingor, som sonen förväntade sig när vi sa det skulle komma snö.
På ett och samma dygn kom allt detta!!! För två år sedan var mannen och sonen och fiskade den här dan. Inte en tillstymmelse till snö och varmt och mysigt. Det är skillnad på oktober och oktober.
 
Nu har vi kommit hem igen och hunnit få besök av barn och barnbarn. De kom med blommor åt morfar.
Det som är bra med renovering är all yta som man kan använda till lek. De nya bilarna och en bro kom igår och jösses vad roligt de har med banan.
Idag la vi till Duplo och byggde tunnel och hus också. Vilken tur att vi har de här glädjespridarna❤ Älskar de mest i hela världen❤