Rensar ut skit...

...och samlar energi.
Nu handlar det mesta om att planera mat och drycktider, laga mat och frysa in portionsförpackningar och tugga!!! (eftersom varje tugga ska tuggas 32 gånger)
Jag är inne på dag 10 av en 28-dagars cellreningskur. Det har gått superbra hittills. På dagarna i alla fall... nätterna är inte alltid så roliga, men det är jag ju van.
Efter första "vita" veckan ( endast ägg, kyckling, vit fisk, kryddor, smör, drycker,te) hade jag gått ner 4 kg. Det är ju ingen bantningskur i sig, men har man att ta av så kommer viktminskningen på köpet. Det är en utmaning att laga mat utan salt, men jag känner hur jag blir mycket bättre på att prova andra sätt att få smak på maten. 
Den åttonde dagen var det grymt gott att få lägga till grönsaker.
 
Jag fick användning av mina glasburkar, som jag köpte i sommar, också. På loppis förstås
Frukostfröna som också är gudomliga att tugga på efter första veckans två kalla kokta ägg. Jag har aldrig varit någon äggmänniska. I alla fall inte bara kokt ägg!
 
Rensningen sker inte bara på insidan. Tillsammans med mannen gjorde vi ett ryck och städade bodan. Tyckte vi gjorde ett riktigt bra jobb. 
Oj, så välbehövligt och inspirerande! Jag hittade både saker som jag sökt och saker som jag glömt bort att jag hade. 
 
Jag skördar, förväller och fryser in och kommer att ha mycket egna grönsaker i höst. En del av dem får jag vänta med att äta, eftersom jag bara äter grönsaker ovan jord de här veckorna. 
Och hör och häpna... det verkar bli morötter också, trots lite jord.
Snart tar jag in min första malvabukett.
Ögat behöver också få sitt!