Dolda tillgångar

I går kväll såg vi en superbra film om tre starka, mörkhyade kvinnor, som hade stor betydelse för NASA:s utveckling och fick kämpa extra mycket både för att de både var kvinnor och mörkhyade. "Dolda tillgångar" hette filmen, och bjöd på många fantastiska skådespelartolkningar. 
Själv så står jag inte och stampar riktigt lika mycket längre. Jag försöker göra lite här och lite där istället för att ta i för mycket på en gång. Symaskinen har dammats av och jag har sytt kuddöverdrag till två stora kuddar, som jag fick av mamma när hon flyttade. 
 
 
Tyg hade jag hemma och även dragkedjor, även fast jag fick leta de senare. Som vanligt! Till slut hittade jag dem när jag letade nåt annat. 
Lite piff har de gamla måtten fått också.
 
 
Också med spets som fanns på lagret. Det känns som att jag är på gång att ta tillvara sånt som jag samlat på mig under åren. Och dessutom säga hejdå till annat som inte känns relevant längre. 
En fin dag gjorde vi en gemensam insats och rensade och möblerade om lite i bastukammaren. Så skönt! Och så motiverande! Idag åkte symaskinen fram igen och nu hänger ett nytt tyg i hyllan, i stället för det rödvitrutiga som hängt kvar sedan en jul för några år sedan.
 
 
Nytt och nytt....även det är gammalt och återanvänt. Mannens mormors gamla spetsöverlakan har återigen kommit till användning. Man kan väl säga att det finns en hel del dolda tillgångar här hemma, som bara väntar på att se dagens ljus och hitta sin plats. Jag längtar efter att få göra färdigt därute och även ändrar lite härinne.
 
 
Jag var på gång med den nya hyllan häromdagen, men hittade inte vaxet just då. Samma natt, när sömnen inte fungerade, dök den upp mitt framför ögonen på mig. Igår gjorde jag i alla fall klart min del. Ny får mannen ta över  med konsollerna, som inte är så bara eftersom bredden inte är densamma längs hela plankan. Det närmar sig färdigställande av TV-hörnan. Jag har hittat tyg till dörrarna i TV-möbeln . Också det fanns i gömmorna.
Förstås😄 
Mellan varven brukar jag ju virka till förmån för olika organisationer/hjälpinsatser, oftast där barn är inblandade. Nu har jag hittat ett nytt projekt att stödja. Tillsammans med andra virkar jag rosa rutor, 15×15cm stora, som sedan ska virkas ihop till filtar, där insamlingen går till kampen mot Bröstcancer.
 
 
 
Nu blir det börja på ny ruta och följa Finnkampen lite mer engagerat😉