Hoppsan!

Nu var det ett tag sedan igen! De senaste kvällarna har jag dock suttit vid datorn, men gjort annat. Det har tagit tid, men har också varit riktigt roligt. Julklappar till den äldre generationen har knåpats ihop och nu ska de bara beställas. Ja, egentligen så kan jag ju faktiskt skriva vad det är också, eftersom de varken har dator eller internet. Kanske kan vara ett tips åt någon , som inte redan har gjort det tidigare. Varsin fotokalender med bilder på barn och barnbarn och lite annat blir det. Det känns riktigt bra att ha kommit till skott i år. Det är ju ibland lite knivigt att komma på något passande. 
 
Och så har det ju varit rätt så förkylt här också. Alla åkte dit. Sonen är tillbaka på praktiken idag och jag är piggare, medan mannen verkar ha sin topp, utan att vara på topp... Igår lessnade vi på att vara hemmavid, och drog iväg på premiär! Säkert fler än vi som spred sina baciller ursäktar jag mig med. XXL öppnade på Storheden, och mannen köpte så sköna sockar när vi var på deras nyöppnade butik i Västerås förra året, så med hopp om nya sockar så tog vi en tur.
 
 
Det bidde inga såna sockar, men lite andra småsaker. Mycket folk var det. 
 
Som så ofta, så vill magen också ha sitt och eftersom en annan efterlängtad kedja nyligen har öppnat på samma område, så var valet lätt.
 
 
Mums!
Vägg i vägg med Myrorna, så ett besök där blev det förstås också. Mannen fyndade en potatispress. Den nya jag köpte på loppis för ett tag sedan höll inte måttet. Både han och sonen som är pressansvariga i vår familj dömde ut den direkt. Nu är ordningen återställd och vi har en exakt likadan som vi hade förut, fast betydligt fräschare.
 
Några prommisar har vi orkat med mellan varven och en dag var vi extra hurtiga :-) Det slutade med att vi utforskade lite nya stigar på grannområdet. 
 
 
Där gick vi på ett gulligt, gammalt torp. 
 
Jag hoppas verkligen att ägaren ursäktar, men jag kunde bara inte låta bli att fota. Alldeles ensamt mitt i skogen stod det och påminde om historiens vingslag. Häftigt!
 
Till helgen är det marknad vid kyrkstugorna i Öjebyn. Blir nog att åka och känna lite på julstämningen :-)