Bur-runda

Så har vi äntligen varit på jungfruturen med Pärlan. Det har varit jättemysigt! Man behöver verkligen inte åka långt för att må väl. Vi kom iväg först på eftermiddagen i onsdags, på grund av frissabesök för min del, och så lite packande efter det.
Vis av erfarenheter sedan husvagnslivet, så startade vi med ett Bure-mål på X-et i Skellefteå. Man ska inte vara hungrig när man ska fixa plats och boa in sig.
Provianterade lite mat och snacks och fortsatte till Bureå. Vi valde campingen, eftersom det var så mycket aktiviteter med båtarna i hamnen där vi hade tänkt stå.
Vi hade velat stå vid älven, men det var för blött i marken än, så det fick bli en annan utsikt.
Vi var ju som sagt tidigt ute på säsongen, så ingenting har ju kommit igång än, men under högsäsong är det en gigantisk Legoutställning i logen -VERKSTAN. Vi fick tjuvkika lite snabbt.
Längs en stig hade de gjort konst med motorsåg.
Och vid älven fanns bastu och badtunna bl.a
Nästa dag fortsatte vi till Burträsk.
Den campingen var superfin! Hela byn kändes jättetrevlig. Nu hade vi ju i princip campingen för oss själva, så det är klart vi trivdes. Vi kommer nog satsa på fricamping framöver, men ville lära känna husbilen lite och kolla så allt fungerade nu i början.
Den här utsikten var det ju inget fel på...
Det fanns en bro över till Smedjeholmen.
Lite gungigt att gå över, men riktigt mysigt.
Där står Pärlan våran😉
 
Från holmen kunde man även se Skarviken, där vi hälsat på några gånger för ett antal år sedan nu, när Pumins syrra bodde där. En sagolik plats!
Man kunde också se Västerbottens längsta sandstrand, Långnäsudden, härifrån.
Jag fick med en del av de 500m som den tydligen ska vara lång. Också det ett jättefint ställe och fina minnen därifrån❤
 
I Burträsk har jag dock aldrig varit tidigare, men återkommer gärna.
Man kan se kyrkan från campingen och många gamla hus.
Receptionen är den gamla arresten.
Observera stupstocken/skampålen utanför.
 
Invändigt var det omgjort och mysigt.
Innan vi drog norrut var vi in på Saluhallen och köpte med oss lite gott från trakten. Vad får jag visa nästa gång för nu har jag tydligen överskridit fotobudgeten. Less is more tycker visst bloggportalen, eller också så är det handhavarfel... 
 
Nöjd är bara förnamnet, för att beskriva första turen med vår egen husbil. Jag kan varmt rekommendera denna Bur-runda. Jag har inte känt mig så här fri på länge