Gräv där du s(t)år

Idag kom squashen och tomatplantorna i jorden. 
 
 
En grön och en gul squashplanta köpte jag på rea. Också det en förstagångsgröda för min del. Det är lite försöksverksamhet här på gården i år.
 
 
Tomatplantorna fick jag av grannen, så då provar vi väl om de klarar sig utan växthus. Nästa år kanske problemet är löst. Jag drömmer och planerar och har fått med mannen på tåget, så med lite flyt så kanske, kanske....
 
 
Nu blev jag less och täcka kålen med markväv. Jag vill ju se det som växer. Jag går och kollar med jämna mellanrum och har krossat en larv per dag ungefär. Som sagt, inte trodde jag att det var så riskfyllt att odla kål. Jag lär mig eftersom....
 
 
I salladslandet går det saktare, men det kanske det gör. Allt är ju sått från frö utom isbergsplantan i hörnet. 
 
Jag anammade ett tips från en väninna och köpte en bok där jag skriver upp var jag odlat vad, vilka som trivs bredvid varandra och inte och så småningom hur de har växt tänkte jag.
 
 
 
 
Så då får vi se hur det går, både med skrivandet och växtligheten.
 
Efter flera veckor med supersommarväder, kom en svalare dag igår, följt av en hel del regn på kvällningen. Det behövdes!
Jag har nog aldrig varit så mycket vid stranden som i år. Jag är så tacksam för närheten till vatten, sandstrand och lugnet härute. Det var det här jag såg framför mig när vi började tänka på att göra en livsstilsförändring. Det här ville jag att mina potentiella barnbarn skulle få uppleva och sedan minnas när de blev stora. Det var snart 11 år sedan och då visste jag ännu inte att jag idag skulle ha två barnbarn på 4 och drygt 1 år, som verkar njuta lika mycket som jag. 
Nu hoppas vi på mycket jordgubbar att smaska på mellan lek och bad.
 
 
Och kanske till en och annan morgonsmoothie.....