Byar i centrum

Efter att ha legat i princip hela fredagen framför TV:n, förkyld och med värk i varenda led, så har jag orkat med två byaloppisar i helgen. En tillräckligt stor dos av motivation trotsar de flesta förkylningar. Direkt efter sista anhalten kom mattheten och luften gick ur. Så konstigt! 
 
Lördag fick jag med mig en av juntavännerna. Jättekul! Fem byaloppisar avverkade vi och båda gjorde fynd. Förra året regnade det massor denna dag, så då det blev lite rumphugget. Nu sken solen och allt var på topp.
 
 
10 m tyg i oöppnad förpackning, en snurrbricka i trä( jo,jag vet att du vill ha en sån syster :-) jag ska försöka få tag på en till, för jag vill också ha en ;-) ), annorlunda bakform, som säkert kommer till användning på något annat sätt än till bakning och det rosa glasfatet blir ju supergulligt till sommarfikat eller som tårtfat.
 
Till trädgården hittade jag också lite piff...
 
 
...en färdigrostad tvättbräda för några tior och en slags blomkorg, cykelkorg i stål för en tia. Första dagens inköp gick på strax under 150kr sammanlagt. Jag är nöjd!
 
Efter att ha besökt en stugvisning idag för andras räkning. så drog jag och mannen på nästa byaloppis. Jag är så glad att han ändrade sig och följde med trots att planerna var att jag skulle åka hem med honom först. Både för sällskapet, men också för hans skills som privatchaufför ;-) Det underlättade.
 
 
Jag tror vi besökte alla utom två! Fynden blev inte så många till antalet, och definitivt inte till något högt pris. Dessutom så fick vi en sightseeing runt byn med omnejd. En fika på mysiga Swensbylijda satt också som en smäck.
 
 
Tre inköp kom jag hem med. Pysselförvaring, som jag ska klä OCH märka upp med innehåll, så jag vet var jag har grejerna. Minnet går ju tyvärr inte att lita på ;-)
 
 
Och ett gammalt stort, i alla fall långt örngott med spets. Får väl sy en innerkudde som passar själv om inte annat. En tia var den definitivt värd oavsett vad den kommer att användas till.
 
Och så ett trädgårdspynt till vintern. Lite färg och något ris i på altanen tänker jag.
 
 
Den rymmer ingen bäbis. Till bäbisen får vi i så fall skaffa en större. 
 
Mellan varven har jag varvat ner i min älskade dagbädd. Det är verkligen min favoritplats sommartid. Lilla brickbordet har fått bekänna färg och passade lika bra till kaffekoppen som till Yatzy-spelet.
 
                                 
 
Till Yatzy-spel var det alldeles perfekt. Inga tärningar åkte i backen :-) 
 
Ny vecka, nya möten och aktiviteter av oplanerad art. Vädret får styra i dagsläget och till en viss del även förkylningen förstås. Den som lever får se...
 
Tills vi hörs igen ♥
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: