Annorlunda midsommar

I år blev midsommar inte alls som den brukar, men den blev bra ändå. Eftersom orken inte fanns till att vare sig fixa eller umgås med fler än närmaste familjen och vädret lovade regn, så fick det bli som det blev.
Vi sträckte oss till att åka ut till campingen med barnbarnet och titta på djur. I samma veva började det dugga för att sedan öka resten av dagen.
 
 
Vi fick se minigrisar, stora höns och kaniner. Midsommarstångsresningen hoppade vi över eftersom de var försenade. Hemma nöjde vi oss med en bordsmodell.
 
 
Mannen drog grillen till ingången på altan, så att det gick att grilla trots ihärdigt regnande. Det blev kanongott alltihopa. Och som en bonus finns det mat kvar till idag. Så ljuvligt!
För att hålla traditionen vid liv, om än i väldigt liten skala, så tävlade vi i en gren...inomhus. Man tager vad man haver. Vi kastade träklossar på fjärilarna på köksmattan. Då fick vi turordningen för att välja priser.
Det blev så bra så!
 
Jordgubbar hör till och vanlig tårta stod på önskelistan.
 
 
Den här gången sparade jag på krafterna och köpte en tårtbotten. Heja mig! Det funkade det också. Inte för att det är nån stor sak att slänga ihop en egen botten, men det är ändå ett moment extra. Eller flera om jag misslyckas, vilket har hänt.... 
 
När vi hade skjutsat hem farmor upptäckte vi att det brann på soptippen. Vi var först och fick larma brandkåren.
 
 
Eftersom mannen går på antibiotika, så valde vi i det närmaste alkoholfritt allihopa. Det betydde att sonen kunde ställa upp och köra hjullastare och assistera brandkåren med släckningsarbetet, när de ringde. Han börjar få rutin på det nu. Förra året hände samma sak, fast på Kristi Himmelfärdsdagen. Märkligt...
Så vi kan konstatera att det på många sätt var en annorlunda slags midsommar. Vi hade i alla fall inte tur med vädret, men vi gjorde det vi kunde. Midsommar 2018 blir också det ett minne för livet.

Kommentera här: