Som man bäddar...

Nu har det igen blivit ett lite längre uppehåll i skrivandet. Jag vet att jag är inte ensam om att vara extremt trött och ha mycket mer värk den här regniga årstiden. Det tar på... Vi har dock äntligen tagit itu med vårt missnöje med sängarna. Jag har länge känt att den har varit för hård för mig, men inte riktigt tagit det på allvar. Dotterns omdöme här i veckan, när hon och barnbarnet sov med mig, gav oss en rejäl skjuts. Sängarna åkte ut på annons, såldes och nu har vi sovit första natten i nya gosiga sängar.
 
 
Idag har jag knappt velat lämna sängen. Jag känner mig helt slut och har tagit tillfället i akt och legat och läst och hört regnet utanför. Naturligtvis kom grannarna och tog mig på sängen igen. Just den grannen har en förmåga att göra det😂 Men det var kul med en trevlig kaffepaus och komma ikapp-surr. 
 
Igår när vi var och tände ljus på graven, upptäckte vi att stenen hade kommit. Vi hade inte ens hunnit gå och vänta på den.
 
 
Vi är jättenöjda med den. Det känns också bra att den kommer från ett stenhuggeri i närheten.
 
Jag och svärmor var och klippte oss samtidigt i torsdags. Hon tycker att det är jobbigt att behöva be om hjälp med så mycket, men nu kom jag på att jag också behövde klippa mig och slog två flugor i en smäll. Jag blev så nöjd, så vi lär nog fortsätta på det spåret. Det både underlättar, är trevligare och minskar hennes dåliga samvete. Som hon förstås inte ska behöva ha, men det är en stor omställning att bli ensam efter så många år i tvåsamhet. Förstås! Det vore ju konstigt annars...
 
Mycket hemmatid har det blivit. Vinterns brasor är förberedda. Dagbäddens stomme är fylld till brädden med ved. På tal om sköna madrasser... denna blir ju oerhört skön i nästa steg, när kylan tränger på. I övrigt har det varit mycket återhämtning på schemat. Mellan varven har vi lagt in barnbarnsmys. Det ger sååååå mycket och tar förvisso också på krafterna, men jag säger bara: Kärlek❤
 
 
Mommos mobil är hårdvaluta...
 
På juntan i veckan påbörjade jag projekt  "Ny kökslampa".
 
 
Fortfarande vet jag inte hur jag ska dekorera den, men bort-med-det-gamla brukar ju ge ny inspiration. Jag har några idéer, så vi får se vad det blir, när mannen hjälpt mig fixa upphängningen. Jag har redan köpt lamphållare/lampsladd  i tyg på rea på Panduro, men den passar inte utan en pysselstödjande, problemlösande, praktiskt lagd man (kan också vara en kvinna, men i mitt fall är det en man)
 
Här kommer lite höstmys.. 
 
 
 
 
 
Solrosorna har börjat slå ut inomhus. Då fick jag då se dem från frö till blomma i alla fall. 
Lite hjälp med "sol" behövs onekligen😊
 
Imorgon kanske vi får se den riktiga. Jag håller tummarna!
Kram🤗

Kommentera här: