Under tak

Tjoho! Idag regnar det inte och igår kom det bara några droppar. Allt är som sagt relativt i jämförelse med det som varit tidigare i veckan.
 
 
Riktigt sömnpillerväder! Det blev flera mega-sovmornar, följt av lassa-besök på eftermiddagarna och avslutningsvis TV-soffhäng. Gräset fick fortsatta att växa helt enkelt. Först på onsdagkväll lugnade det ner sig och då var det bara programmera in "gräsklippar'n", dvs jag. Mannen blev nog lite avundsjuk på mitt svettiga arbetspass och drog igång trimmern. En typ av parterapi kan man ju säga ;) Jag tycker det är bäst att ha "tyst" i kåporna och rensa skallen medan jag klipper, medan en del lyssnar på böcker eller musik under tiden. 
 
 
Efteråt räddade jag de sista blommorna från midsommarbuketten. Snacka om att de har hållit bra där ute på altan! Även de övriga sorterna höll ovanligt länge. Säkert för att de stått ute, men ändå?!
Växtligheten i soffan tar sig sakta men säkert. En liten jämförelse på hur den såg ut samma datum förra året...
 
I år...
 
Förra året...
 
Inte så mycket blommor än i någon av dem, så vi får väl se hur det blir.
 
 
 
I lördags var jag på taklagsfest på Lillbo. Jösses, vad de har jobbat på bra! Utsidan är i princip klar.
 
 
Det bjöds på wokat över öppen eld, grillade köttfärsbiffar, tårtor och annat smått och gott. Eftersom mannen åkt in med "farfar" på lassa på eftermiddagen, blev det dock en tidig kväll. 
 
Igår kom mormors gulleplutt hem från semestern! Hon kändes så stor... ❤
 
Nu dags att göra sig iordning för lassabesök. Mannen är på rallytävling idag, så jag och svärmor åker upp en sväng. Tvära kast mellan det ena och det andra. Livet har ju både sina toppar och dalar som sagt.
 
 
 

Kommentera här: